Anasayfa
v4
Drift Nedir
Drift Nedir, Drift yapmak teknikleri.
sipsiv2
Okey Plus Engeli Nasıl Kaldırılır
Okey Plus Engeli kaldırmanın bir kaç yöntemi vardır.
wordpress seo
Sedef Avcı kimdir
Boynu bübükler dizisinde rol alan sedef avcı kimdir .

Ambalajlar üzerindeki Numaraların anlamı

...


Günlük Hayatta Sürekli kullandığımız ambalajların aslında her bir sayının bir anlamı olduğunu biliyormuydunuz. Kullandığınız plastiklerin her birinin farklı bir plastik türünü temsil ediyor.

1-) PET, PETE Polietilen: Oldukça şeffaf plastiklerdir. Cam gibidirler ve zararsızdırlar. Daha çok su, yağ ve içeceklerin şişeleri bu plastik cinsinden yapılır.
2-) Fazla Yoğunluklu Polietilen ( HDPE ):Zararsız bir plastik türüdür. Daha çok süt şişeleri ve deterjan ambalajlarında kullanılır.
3-) Polivinil Klorid ( PVC ): Zemin malzemesidış cephe kaplama, folyo, Kabartmalı ve şeffaf ürün ambalajlarında kullanılır ve zararlı bir plastik türüdür.
4-) Az Yoğunluklu Polietilen ( LDPE ): Çöp torbaları ve yemek saklama kaplarında kullanılan bir plastik cinsidir. Zararsız bir yapıya sahiptir.
5-) Poliproplen: Pipetlerde, şişe kapaklarında, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır.Özellikle yoğurt kaplarında 5 numaralı PP plastiğin dışında plastik türü kullanılabilmektedir. Bu açıdan dikkatle incelenip 5 numaralı plastik kabın kullanıldığı yoğurt tercih edilmelidir.
6-) Polistiren: Plastik çatal-bıçak-tabak-kaşık vb., hazır paketlerde sunulan fast food paketleri ve kuru yemiş kaplarında kullanılır ve zararlı bir plastik türüdür.
7-) Diğer Plastik Türleri: Bazı pet şişelerde ve yemek saklama kaplarında mevcuttur. İlk 6 plastik türünün dışındaki plastik cinslerini kapsar ve oldukça zararlıdır.



Benzer Yazılar
Yorumlar ( Yorum Yok )

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Tüm hakları saklıdır.