Anasayfa
v4
Drift Nedir
Drift Nedir, Drift yapmak teknikleri.
sipsiv2
Okey Plus Engeli Nasıl Kaldırılır
Okey Plus Engeli kaldırmanın bir kaç yöntemi vardır.
wordpress seo
Sedef Avcı kimdir
Boynu bübükler dizisinde rol alan sedef avcı kimdir .

Hayvanlar ve üreme Sekilleri

...




 Doğada Hayvanların üreme şekilleri çeşitlilik göstermektedir. Farklı türde ve gelişim gösteren hayvan grupları mevcuttur bu yüzden hayvanların hayat evreleri birbirinden farklılık gösterebilir.


Hayvanlarda üreme şekli tıpkı insanlardaki gibi döllenme şeklnde olur. Hayvanların erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleşmesine döllenme denilir. Döllenen yumurta hücresinin adına da zigot denir. Zigot denilen canlı gelişir ve embriyoyu oluşturur. Bu gelişme hücrelerin çok hızlı çoğalması ile olur. Embriyonun yavru haline gelip doğması için, dişi hayvanın döl yatağında korunması ve beslenmesi gerekir. Hayvan türleri değişiklik gösterdiği için, yavrularında doğum süreleri farklılık gösterir.

Döllenme olayı 2 çeşittir.

 Dış döllenme: Bu döllenme çeşidinde, sperm ve yumurta hücreleri vücut dışına atılır. Üreme hücreleri suda birleşme yaparlar. Suya bırakılan üreme hücrelerinin döllenme şansını artırmak için aynı yere aynı anda çok sayıda üreme hücresi bırakılır. Böylece şans artar ve sperm yumurtayı döller. Yumurta döllenirse gelişimi de suyun içinde devam eder. Böyle bir döllenme çeşidi görülen hayvanlar balık, kurbağa ve suda yaşayan omurgasız hayvanlardır. 

İç döllenme: Bu döllenme çeşidinde, sperm ve yumurta hücresi dişinin vücudunun içinde gerçekleşir. Dışarıda gelebilecek tehlikelere karşı korunmak için döllenme anne vücudun içinde gerçekleşir. Erkek birey çok sayıda üreme hücresi, dişi birey ise az sayıda üreme hücresi meydana getirir. İç döllenmenin şansı, dış döllenmeden daha fazladır. İç döllenme yaşayan canlılara örnek olarak kuşlar, sürüngenler, suda yaşayan memeli hayvanlar ( balina, yunus), insanlar ve diğer canlılar verilebilir.
Benzer Yazılar
Yorumlar ( Yorum Yok )

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Tüm hakları saklıdır.